На фото: Джо Байден. Джерело: Facebook

Родина Байдена переконала його продовжити участь у президентських виборах, — CNN

У неділю, 30 червня, родина чинного президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена після невдалих дебатів з екс-президентом Дональдом Трампом переконала його продовжити участь у президентських виборах. Зокрема, члени родини обговорили питання стосовно звільнення провідних помічників політика.

Як повідомляє CNN, сім'я політика явно розчарована командою, яка підготувала Джо Байдена перед його дебатами з Дональдом Трампом.

За словами одного з радників президента, родина політика обговорювала, чи варто звільнити когось із головних радників президента та чи потрібно внести зміни в штат кампанії. Проте, чинний президент відомий своєю лояльністю та захистом своїх близьких радників і не любить звільняти помічників. CNN наголошує, що родичі Байдена мають вирішальне значення у визначенні його політичного майбутнього — навіть більше, ніж відоме закрите оточення президентських радників.

"Родинна зустріч відбулася в той момент, коли Байден і його кампанія стикаються з лавиною закликів до нього покинути президентські перегони після дебатів, які пройшли у четвер, 27 червня. Дискусії також були зосереджені на тому, як члени сім'ї Байдена можуть допомогти президенту, а не на тому, чи варто йому переглянути свою кандидатуру", — сказав один із радників виданню.

Видання CBS провело опитування, яке відбулося через два дні після дебатів, 72% виборців, включно з багатьма демократами, висловили думку, що когнітивні здібності Байдена не дозволять йому виконувати роботу президента ще протягом чотирьох років. 

Видання додає, що у неділю, 30 червня, адвокат Джон Морган, один із найбільших і найвідоміших донорів Демократичної партії, висловився про старшого радника Аніту Данн та її чоловіка Боба Бауера, який є особистим адвокатом Байдена.

"Байдена надто довго обманювали цінність Аніти Данн та її чоловіка. Їм потрібно піти... СЬОГОДНІ", — написав він на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter). 

Білий дім офіційно не коментував цей пост Моргана. Видання наголошує, що думка родини Байдена стосовно продовження боротьби на виборах, може змінитися найближчими днями, якщо падіння рейтингів політика продовжиться і якщо президент переконається, що вихід із перегонів дозволить уникнути падіння демократів цієї осені.

Нагадаємо, опитування Morning Consult показало, що після виступу на дебатах, яке відбулося у четвер, 27 червня, 60% виборців вважають, що Джо Байдена варто "точно" або "ймовірно" замінити як кандидата від Демократичної партії. Більшість респондентів — 57% з тих, хто дивився дебати, — сказали, що Трамп перевершив Байдена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.07.2024 12:02