Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Більшість американців хоче заміни Байдена як кандидата у президенти після дебатів, — опитування

Після виступу на дебатах у четвер чинного президента Джо Байдена 60% виборців вважають, що його варто "точно" або "ймовірно" замінити як кандидата від Демократичної партії.

Про це повідомила "Європейська правда" з посиланням на опитування Morning Consult, яке оприлюднене для Axios.

Результати опитування 2 068 респондентів перегукуються із залаштунковими обговореннями демократів щодо перспективи заміни Байдена на посаді кандидата в президенти від Демократичної партії.

Серед виборців-демократів 21% вважає, що Байдена "точно не варто" замінювати, а 20% — що "ймовірно, не варто".

Коли респондентам запропонували обрати між Байденом і колишнім президентом Трампом, 45% обрали чинного президента, а 44% — його опонента.

Результати виявилися схожими на результати опитування, проведеного після визнання Трампа винним у 34 кримінальних злочинах, пов'язаних з фальсифікацією ділової документації. У Morning Consult зробили висновок, що "президент Джо Байден не дуже втратив свої позиції перед Трампом".

Однак більшість респондентів — 57% з тих, хто дивився дебати, — сказали, що Трамп перевершив Байдена. Серед них 19% демократів, 60% незалежних і 93% республіканців. Похибка опитування — +/-2 відсоткові пункти.

Нагадаємо, що після першого раунду дебатів між Джо Байденом і Дональдом Трампом у Демократичній партії США визріла ідея можливої заміни Байдена на іншого кандидата на президентських виборах. На думку багатьох, чинний президент мав непереконливий вигляд під час "суперечок" з опонентом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.06.2024 09:52