Джерело: соцмережі

Російська пропаганда поширює фейк щодо ситуації в енергосистемі України

Кремлівські пропагандисти поширюють дезінформацію про те, що відсутність електроенергії в Україні перетворить боротьбу на повноцінну руїну. Мета такої інформаційної кампанії — посіяти паніку та зневіру серед населення.

Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi, пропагандисти запевняють, що в Україні немає ознак того, що ситуація з електроенергією покращиться. Водночас начебто є певні гарантії від Володимира Зеленського щодо погіршення ситуації. Цю інформацію пропагандисти поширюють у Telegram-каналах.

Фейк

Джерело: Spravdi

"Дефіцит електроенергії в Україні спричинений російськими обстрілами цивільної інфраструктури, які робляться з метою спровокувати гуманітарну кризу. Зазначимо, що лише на кремлівському диктаторі та його армії лежить відповідальність за відсутність електрики у помешканнях українців", — йдеться у повідомленні.

Також російська пропаганда діє спільно з російською армією та намагається посіяти паніку і зневіру середу українського народу, нагнітаючи страхи щодо майбутнього.

"Пророкуючи "руїну", ворог прагне підірвати мотивацію українців до опору і схилити їх до капітуляції", — наголосили в Spravdi. 

Нагадаємо, що останніми днями мережею поширюється інформація, що нібито "військова поліція" пропонує українським громадянам винагороду за співпрацю у виявленні ухилянтів. Ці повідомлення надходять від імені нібито Національної поліції України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.06.2024 09:32