Фото ілюстративне зі соцмереж

Російські пропагандисти беруть участь в операціях розвідки Кремля: США готові оприлюднити докази, — CNN

Незабаром адміністрація американського президента Джо Байдена оголосить про масштабні зусилля для послаблення глобального впливу російського пропагандистського медіа RT. США планують викрити його ключову роль в операціях Кремля з розвідки та впливу на світову громадськість.

Таку інформацію оприлюднив CNN із посиланням на високопоставленого посадовця американської адміністрації та трьох інших співрозмовників, які обізнані в цьому питанні.

Один із них зазначив, що Держдеп США оприлюднить розсекречені дані американської розвідки, які свідчать про те, що RT повністю інтегрований в розвідувальні операції Росії у всьому світі, та розпочне дипломатичну кампанію з надання країнам інформації про ризики, пов'язані з діяльністю цього медіа.

Інший співрозмовник журналістів додав, що головний висновок розвідки США полягає в тому, що понад рік російський уряд непомітно впроваджував підрозділ зі збору розвідувальної інформації в RT, який зосереджується на операціях впливу в усьому світі. За його словами, ця діяльність виходить за межі пропаганди та прихованих операцій впливу та навіть охоплює військові закупівлі.

Мета США — переконатися, що країни знають, що RT і російські спецслужби працюють разом, намагаючись посіяти розбрат і завдати шкоди демократичним процесам, водночас значно ускладнюючи роботу RT на глобальному рівні.

За інформацією журналістів, американські дипломати сподіваються, що найближчими днями та тижнями, включно зі сесією Генеральної Асамблеї ООН, вони спробують створити коаліцію країн, яка би взялася за розв’язання цієї проблеми.

Раніше Міністерство фінансів США наклало санкції на менеджмент RT та пов’язані з ним компанії через спробу втручання в американські президентські вибори. А американський Мін’юст також оголосив звинувачення двом працівникам цього пропагандистського каналу за порушення вимог до іноагентів і відмивання грошей.

Нагадаємо, що сьогодні Міністерство фінансів США також оголосило про так звані блокувальні санкції проти російської медіа-групи "Россия сегодня". А також під обмеження потрапив її генеральний директор Дмитро Кисельов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2024 22:55