Скріншот

Російські спецслужби у Лаврі: новий намісник розповів цікаві подробиці

Виконувач обов’язків намісника Києво-Печерської лаври архімандрит Авраамій припускає, що на території Києво-Печерської лаври могли діяти агенти російських спецслужб.

Про це він розповів в інтерв'ю "Схемам".

За словами намісника, раніше на території Лаври він бачив людей, які дивно поводилися та спілкувалися із духовенством. Архімандрит припускає, що це могли бути представники російських спецслужб.

"Керівництво Московського патріархату про це замовчує. Але під час повномасштабного вторгнення на території Лаври дуже часто можна було побачити людей, які дуже дивно поводилися й на богослужіннях, й на зустрічах", — зазначив архімандрит.

Авраамій додав, що таких людей на території лаври він зустрічав постійно.

Нагадаємо, раніше намісник Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій розповів, що його попередник "Паша Мерседес" погрожував йому та писав гнівні повідомлення із прокльонами.

Додамо, 2 вересня журналісти показали колишню резиденцію предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія на території Києво-Печерської лаври. Там, окрім приватних покоїв, розташовані приміщення, в яких, зокрема, зачитували молитви за російських військовополонених. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2023 17:56