Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Російського військового начальника, який займався ремонтом танків, заарештували за хабар

У середу, 18 вересня, начальника бронетанкової служби Центрального військового округу Росії заарештували за підозрою в отриманні великого хабаря. Це вже не перший такий випадок у рашистів.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War). Там зазначили: слідчий комітет Росії оголосив, що порушив справу проти начальника бронетанкової служби Дениса Путілова за отримання хабаря в розмірі 10 мільйонів рублів (107 тисяч доларів) в обмін на підписання контрактів на ремонт і обслуговування військової техніки підприємцю на прізвище Чудінов.

На території Центрального військового округу дислокується 90 танкова дивізія Росії, і Путілов, найімовірніше, мав безпосередній стосунок до нагляду за ремонтом і обслуговуванням танків та іншої бронетехніки, яку ця танкова дивізія використовує в бойових діях в Україні.

В ISW зауважили, що з початку перебування Бєлоусова на посаді міністра оборони у травні 2024 року такі корупційні справи проти високопосадовців Міністерства оборони Росії значно почастішали, як результат очевидного прагнення викорінити корупцію та розв'язати проблеми неефективного управління, які вразили російське відомство за часів колишнього міністра оборони Сергія Шойгу.

"Зв'язки Путілова з Шойгу залишаються нез'ясованими, але його арешт свідчить про те, що Бєлоусов намагається позбутися корумпованих і неефективних чиновників, які відповідають за утримання російських військових активів, зокрема, дефіцитної бронетехніки", — підсумували аналітики Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські військові зараз відчувають набагато потужніший оперативний тиск. До нього призводять удари українських сил по тилових логістичних об'єктах на території Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.09.2024 09:16