Фото: соцмережа X Субраманіяма Джайшанкара

Російсько-українську війну не буде вирішено на полі бою, — МЗС Індії

Міністр закордонних справ Індії Субраманіям Джайшанкар заявив, що російсько-українську війну не буде вирішено на полі бою. Країна шукає можливості для пришвидшення переговорів між Києвом та Москвою.

Про це дипломат заявив у вівторок, 24 вересня, пише The Hindu. Він наголосив, що уряд веде переговори з обома сторонами, щоб з'ясувати, чи можуть вони щось зробити, щоб прискорити закінчення війни та ініціювати серйозні переговори між двома країнами.

"Це свого роду дослідження, яким ми займаємось. Я маю на увазі, що ми не маємо плану миру", — сказав Джайшанкар під час дискусії в Інституті політики азійського суспільства в Нью-Йорку.

Міністр повідомив, що уряд ділиться переговорами, які він провів із однією стороною та іншою.

"Я вважаю, що обидві сторони це цінують", — сказав він, додавши, що не так багато країн і лідерів готові або здатні взаємодіяти з обома сторонами.

Його зауваження пролунали наступного дня після того, як прем'єр-міністр Нарендра Моді поговорив із президентом України Володимиром Зеленським у рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН. Моді був у Києві наприкінці серпня, після чого він поговорив із президентом Росії Володимиром Путіним, а також із президентом США Джо Байденом.

Радник із національної безпеки Аджит Довал також зустрічався з главою Кремля Володимиром Путіним на полях зустрічі БРІКС у Санкт-Петербурзі на початку цього місяця.

Нагадаємо, раніше державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен повідомляв, що задля досягнення миру в Україні, країнам Заходу необхідно зупинити військову співпрацю Російської Федерації з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю. За словами посадовця, це є "негайні та взаємопов’язані" кроки, які потрібно зробити союзникам.

Своєю чергою очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що найшвидшим способом закінчити повномасштабну російсько-українську війну є виведення з території України російських окупаційних військ, а не капітуляція Києва та перетворення країни на Білорусь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 25.09.2024 10:59