На фото: Жозеп Боррель. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Боррель назвав найшвидший спосіб завершити війну в Україні

Найшвидшим способом закінчити повномасштабну російсько-українську війну є виведення з території України російських окупаційних військ, а не капітуляція Києва та перетворення країни на Білорусь.

Про це після завершення засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй заявив очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель. Він зауважив, що Євросоюз відданий підтримці України та продовжить свою допомогу.

"Я чув тут деяких любителів миру, які кажуть, що війна для них є надто дорогою. Ми теж любимо мир, я люблю мир, Євросоюз любить мир, а українці люблять мир, як ніхто інший. І саме вони платять найвищу ціну. Найшвидший можливий шлях досягти миру це коли Росія виводить війська і війна закінчується", — наголосив Боррель.

Втім, за його словами, згадані ним любителі миру не говорили про цей спосіб, адже для них найшвидшим способом закінчити війну є капітуляція України. Очільник європейської дипломатії додає, що без підтримки ЄС Київ буде змушений капітулювати.

"Ми не хочемо такого кінця війни. Ми не хочемо капітуляції України, втрати її національної ідентичності, свободи, території й перетворення її на другу Білорусь", — зауважив він.

Боррель зазначає, що мир не означає підпорядкування, капітуляцію чи окупацію, тому потрібний тривалий мир. Він також додав, що надання військової допомоги не виключає пошуків мирних рішень.

"Однак чим сильніша Україна буде у військовому плані, тим сильніша буде її переговорна позиція", — зауважив Боррель.

Нагадаємо, раніше державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен повідомляв, що задля досягнення миру в Україні, країнам Заходу необхідно зупинити військову співпрацю Російської Федерації з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю. За словами посадовця, це є "негайні та взаємопов’язані" кроки, які потрібно зробити союзникам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 10:21