Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Росія не реалізувала Харківську операцію, Україна посилить цей напрямок, — Зеленський

Росії не вдалося реалізувати свою наступальну операцію в Харківській області. Українські військові посилять цей напрямок, у тому числі за підтримки союзників.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення. Він зазначив, що сьогодні обговорював загальну ситуацію на фронті з головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським.

"Дуже вагомий результат — те, що російській армії не вдалося реалізувати їхню Харківську операцію. Максимально їх зараз стримуємо та знищуємо російські підрозділи, які заходять на нашу землю та тероризують Харківщину. Напрямок — посилено. І буде ще посилено", — наголосив український президент.

Також Сирський, за словами Зеленського, доповів і щодо напрямків в Донецькій області. Там найважче сьогодні.

"Працюємо над тим, щоби забезпечити більше резервів нашій армії", — додав президент.

Він також відзначив наші підрозділи, які за цей тиждень проявили себе найкраще в боях. Харківський напрямок — 36 окрема бригада морської піхоти та 92 окрема штурмова бригада.

"Дякую вам! На Донеччині дякую всім солдатам і командирам 55 окремої артилерійської бригади. Незмінно ефективні! І ще за результатами цього тижня є за що особливо відзначити воїнів ГУР, а саме підрозділ "Група 13" і спецпідрозділ "Шаман". Молодці! І наші воїни Служби безпеки України — Центр спеціальних операцій "А", департаменти контррозвідки та військової контррозвідки. Дякую! Кожна одиниця знищеної російської техніки, кожна російська втрата — це плюс до гарантій нашої української незалежності", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що 7 червня президент Володимир Зеленський у Франції провів переговори із президентом США Джо Байденом. Під час перемовин обговорили оборонні спроможності України, ситуацію на полі бою та підготовку до підписання двосторонньої угоди про безпеку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2024 21:40