Скріншот з відео

"Російський режим не визнає меж": Зеленський назвав країни, яким варто готуватись до агресії РФ

Країнам Балтії, Польщі чи Балканам варто готуватись до майбутньої агресії Російської Федерації. Главі Кремля Володимиру Путіну недостатньо навіть Європи для своїх особистих амбіцій.

Таку заяву під час виступу перед Національними зборами Франції зробив президент України Володимир Зеленський. За словами українського лідера, Європу знову намагаються перекроїти силою і розказують, що ті чи інші народи нібито "не заслуговують" на самостійне існування. 

"Все це сьогодні направлено проти України, але для того і так, щоб завтра бути спрямованими проти інших", — зазначив Зеленський.

Лідер України також назвав можливі наступні цілі Кремля. Він припускає, що це можуть бути країни Балтії, Польща, Балкани й інші.

"Цей російський режим не визнає меж, йому недостатньо навіть Європи, він вже руйнував Сирію та хаотизує Сахель, він інвестує в терор і підважує життя там, куди може дотягнутися, там, де не зустрічає супротив", — додав Володимир Зеленський.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна не розглядає варіант з територіальними поступками, щоб завершити війну з Російською Федерацією. Це дозволить Росії зібратися силами перед новою війною.

Нагадаємо, німецький генерал-лейтенант Карстен Броєр заявляв, що Росія може підготуватися до нападу на країни Північноатлантичного альянсу через п'ять-вісім років, коли відновить свої сили після війни в Україні.

Також президент Володимир Зеленський заявив, що існує можливість війни між Росією та країнами Північноатлантичного альянсу. Проте цей сценарій стане реальністю у тому випадку, якщо Україна не встоїть.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, Російська Федерація зараз готується до можливої війни з НАТО із застосуванням звичайних озброєнь, і Кремль, швидше за все, розглядатиме все, крім капітуляції України, як екзистенційну загрозу спроможності Росії вести таку війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2024 12:42