Фото: Мілітарний

Росія перекинула стратегічні бомбардувальники до кордонів двох країн, — ЗМІ

Росія перекинула до кордону з Норвегією й Фінляндією стратегічні бомбардувальники. Вони здатні нести ядерну зброю. 

Про це повідомляє The Barents Observer. 

Зазначається, що бомбардувальники базуються на авіабазі Оленья в Мурманській області. На супутниковому знімку від 7 травня на аеродромі можна побачити по два Ту-160 та Ту-22, 14 одиниць Ту-95, три транспортні Ан-22 (або Ан-12), літак-заправник Іл-78, а також три вертольоти.

бомбардувальник РФ

Фото: Twitter @MT_Anderson

Саме з цієї бази останнім часом російська стратегічна авіація злітає для ударів крилатими ракетами по Україні.

У виданні зауважили, що це не перше перекидання бомбардувальників на дану авіабазу. Зокрема, значна кількість бомбардувальників на базі з'явилася у жовтні — тоді норвезькі аналітики пов'язували це перекидання з навчаннями ядерних стратегічних сил "Грім" та погрозами керівництва РФ ядерною зброєю Заходу.

Нагадаємо, 14 травня Російська Федерація вивела у Чорне море чотири кораблі. Загальний залп ракетоносіїв може становити близько 25 крилатих снарядів "Калібр".

Зазначимо, у Повітряних силах України заявили, що протягом нічної атаки 14 травня знищено три крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів.

Варто відзначити, що у Тернополі ввечері у суботу, 13 травня, під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Сталося влучання ворожих ракет у складські приміщення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2023 16:59