Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Росія розірвала угоду про прикордонну співпрацю з Фінляндією: які підстави називають "на болотах"

У п'ятницю, 27 жовтня, Російська Федерація заявила, що розриває угоду про прикордонну співпрацю з Фінляндією. "На болотах" заявили про "дискримінацію росіян" за ознакою національного походження в питаннях видачі в'їзних віз.

Про це повідомили російські медіа. За їхніми даними, послу Фінляндії у РФ вручили дипломатичну ноту. В ній зазначається, що, згідно зі статтею 14 цієї угоди, вона припинить свою дію через 90 днів, тобто з 24 січня 2024 року.

Зокрема, в Росії заявили про розрив торговельно-економічних і міжрегіональних зв'язків, прямих контактів між громадянами, а також дискримінацію росіян за ознакою національного походження в питаннях видачі в'їзних віз.

Раніше, на початку жовтня, Фінляндія офіційно закрила Генеральне консульство в Росії. Дипломатичне відомство в Санкт-Петербурзі було одним із найбільших у мережі фінських посольств.

Деякі експерти припускають, що така реакція Росії викликана тим, що днями у Фінляндії завершили будівництво тестової ділянки загородження на східному кордоні з Російською Федерацією. Як пояснили фінські прикордонники, огорожа є найсучаснішою з точки зору забезпечення безпеки кордонів.

Нагадаємо, що у Фінляндії уряд планує заборонити росіянам укладати угоди з нерухомості. Для цього вирішили ухвалити декілька законодавчих проектів. Зокрема, посилять перевірку транзакцій. Також один із проектів полягає в тому, що закон може втрутитися сильніше, ніж зараз, якщо компанії продадуть щось критичне Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2023 16:11