Рада безпеки ООН. Джерело: un.org

Росія скликає термінове засідання Радбезу ООН через удари по хуситах

Росія запросила скликання термінового засідання Ради безпеки ООН. Це пов’язано з ударами США, Великої Британії та союзників по базах хуситів у Ємені.

Про це повідомили російські ЗМІ

"Росія запросила на 12 січня термінове засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з ударами США та Великої Британії по Ємену", — йдеться в одному з повідомлень.

Як відомо, в ніч на п’ятницю, 12 січня, Сполучені Штати Америки та Велика Британія розпочали військову операцію проти хуситів у Ємені. Сили коаліції завдали авіаударів по об'єктах, пов'язаних з цим терористичним угрупуванням. Інформацію про це підтвердили президент США Джо Байден та прем'єр Британії Ріші Сунак.

У заяві США, Великої Британії, Австралії, Бахрейну, Канади, Данії, Німеччини, Нідерландів, Нової Зеландії та Південної Кореї йдеться про те, що удару по військових об'єктах хуситів завдали відповідно до невід'ємного права держав на індивідуальну та колективну самооборону.

"Ударів завдали високоточною зброєю по тих засобах хуситів, за допомогою яких вони загрожували світовій торгівлі та життям іноземних моряків на одному з найважливіших морських шляхів", — зазначили автори документа.

Нагадаємо, прес-служба Міністерства оборони Великої Британії повідомила, що для ударів по хуситах британські військові використали чотири винищувачі, які запускали керовані бомби. До того ж їх підтримував літак-заправник.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.01.2024 08:49