Фото ілюстративне з відкритих джерел

Росія та Китай торгують новою міддю, попри санкції: її маскують під брухт, — ЗМІ

Російські та китайські фірми по-різному обходять західні санкції. Зокрема, Російська мідна компанія та її китайські партнери ухиляються від податків, торгуючи новою мідною катанкою, замаскованою під брухт.

Таку інформацію оприлюднила агенція Reuters із посиланням на власні джерела. Вони повідомили, що мідну катанку подрібнював посередник у віддаленому Сіньцзян-Уйгурському районі, щоб її важко було відрізнити від брухту, що давало змогу експортерам та імпортерам отримувати вигоду від різниці в тарифах, що застосовуються до брухту та нового металу.

У грудні російське експортне мито на мідну катанку складало 7%, що нижче за 10-відсоткове мито на брухт. Імпорт мідної катанки в Китай оподатковується в розмірі 4%, а на імпорт російського брухту мито не поширюється.

Продажі нового металу, замаскованого під брухт, що розпочалися в грудні, відображаються в розбіжності між китайськими та російськими даними.

Дані китайської митниці свідчать про те, що з грудня Китай закупив значно більше мідного брухту в Росії, в той час, як російські дані, отримані Reuters від постачальника комерційних даних, свідчать про те, що обсяг брухту, що експортується до країни, яка є найбільшим торговим партнером, був незначним.

Китай став одним з основних напрямків для російських компаній, які прагнуть експортувати свої товари, після того, як США запровадили санкції проти Росії за її вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Нагадаємо, що Китай різко збільшив продажі Росії верстатів, мікроелектроніки й інших технологій, які Москва використовує для виробництва ракет, танків, літаків та іншого озброєння. Все це використовується для ведення війни проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.04.2024 10:42