Фото: соцмережі

Росія у травні випустила понад 300 "шахедів" по Україні: британська розвідка назвала мету ворога

Протягом травня 2023 року Росія запустила понад 300 іранських ударних безпілотних літальних апаратів Shahed проти України. Це найінтенсивніше використання цієї системи озброєнь на сьогодні.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За даними розвідників, головна мета інтенсивних атак на Україну — виснаження запасу цінних сучасних ракет протиповітряної оборони ЗСУ.

Фахівці наголосили, що Росія навряд чи досягла особливого успіху, адже Україна нейтралізувала принаймні 90% БпЛА, використовуючи в основному старі та дешевші засоби ППО та електронні перешкоди.

"Росія також, ймовірно, намагалася виявити та завдати удару по українських силах далеко за лінією фронту. Однак Росія, як і раніше, дуже неефективна у враженні таких динамічних цілей на далеких дистанціях через свої недосконалі процеси наведення", — додають аналітики.

розвідка Британії 5 червня

Фото: Ministry of Defence

Нагадаємо, у ніч на 2 червня російські загарбники вкотре обстріляли Київ та Київську область. Внаслідок падіння уламків ракет і дронів на Київщині є травмовані серед цивільного населення: поранення отримала 11-річна дитина, чоловіка 68 років госпіталізовано до лікарні. Усього Силами протиповітряної оборони було знищено 15 крилатих ракет та 21 ударний дрон.

Ввечері 3 червня окупанти атакували Дніпро. Влучили між двома двоповерховими житловими будинками. Повідомлялося про п'ятьох постраждалих дітей.

Вночі 4 червня російські окупанти завдали по Україні чергового удару ракетами та дронами типу "Шахед". Більшість цілей знищили сили протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 10:20