Фото: росЗМІ

Росія вивела у Чорне море носій крилатих ракет, але військові вказали на важливий нюанс

Станом на ранок п'ятниці, 18 жовтня, російська армія вивела в акваторію Чорного моря носій крилатих ракет, на якому відсутні "Калібри".

Про це у Telegram-каналі повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України.

За даними військових, у Чорному морі присутній один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр", ракети на ньому відсутні. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні. У Середземному морі чотири ворожі кораблі, з яких три є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 16 ракет.

"За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — шість суден, з них чотири продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — дев'ять суден, з них два рухались з протоки Босфор", — йдеться у зведенні ВМС України.

Станом на ранок п'ятниці, 18 жовтня, російська армія вивела в акваторію Чорного моря носій крилатих ракет, на якому відсутні "Калібри".

Інфографіка: ВМС України

Раніше речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що російські окупанти виводять свої ракетоносії в акваторію Чорного моря для відволікання української системи протиповітряної оборони під час масованих обстрілів.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко заявив, що хоча українська енергетика вже продемонструвала вміння відновлюватися у складних умовах, російські агресори не припинятимуть спроб її знищити. Нові масовані удари можуть відбутися з початком осінньо-зимового періоду.

Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що російські загарбники накопичують ракети на аеродромах, де базується стратегічна авіація. Ймовірно, таким чином ворог готується до нових масованих ударів по Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2024 07:15