Фото: armyinform.com.ua

Росія вивела у Чорне море ракетоносій: скільки "Калібрів" можуть атакувати нашу країну

Станом на ранок 13 вересня російські загарбники вивели в акваторію Чорного моря бойовий корабель. Судно є носієм крилатих ракет "Калібр".

Про це у Telegram-каналі повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України.

За даними військових, у Чорному морі перебуває один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до чотирьох ракет. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні. У Середземному морі є п'ять ворожих кораблів, з яких чотири є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 32 ракет.

"За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — дев'ять суден, з них сім продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — шість суден, з них два рухались з протоки Босфор", — йдеться у зведенні військових.

Станом на ранок 13 вересня російські загарбники вивели в акваторію Чорного моря бойовий корабель

Інфографіка: ВМС України

Нагадаємо, 12 вересня російські терористи здійснили ракетну атаку на судно у Чорному морі, яке перевозило пшеницю для Єгипту. Внаслідок ворожого обстрілу люди не постраждали. Президент України відреагував на обстріл та оприлюднив фото наслідків.

За даними Bloomberg, ціни на пшеницю у світі підскочили до найвищого рівня за останні два місяці. Це пов'язують з атакою Росії на судно у Чорному морі, яке перевозило зерно.

Варто зазначити, що у Харкові внаслідок ворожого удару 12 вересня по приватному сектору пошкоджено багато будинків. Четверо людей звернулися до лікарів по допомогу.

Також 12 вересня російські терористи також двічі атакували селище Борова на Харківщині. Двоє людей загинули, ще сім отримали поранення. Серед постраждалих — троє рятувальників, які у момент обстрілу ліквідовували пожежу, яка виникла внаслідок попередньої атаки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 07:28