Фото: соцмережі

Росія вночі у кілька хвиль атакувала Київ дронами: скільки вдалося збити

Вночі 25 травня війська країни-агресорки намагалися вдарити по Києву іранськими дронами-камікадзе. Протиповітряна оборона збила всі повітряні цілі.

Про це повідомила прес-служба Київської військової міської адміністрації.

Зауважимо, повітряну тривогу у столиці оголосили о 23:45. Близько 00:30 міська військова адміністрація повідомила, що на підступах до Києва працює протиповітряна оборона. Усього повітряна тривога у Києві тривала понад три години.

"Ворог в черговий раз довів, що Київ залишається однією з найголовніших його цілей в цій війні! Після найдовшої паузи в травні – тривалістю 4 дні, рашисти знову атакували Київ з повітря. Це вже дванадцятий напад на столицю в цьому місяці!" — повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Зазначається, що рашисти вночі атакували столицю у кілька хвиль. Таким чином армія противника намагається досягти поставленої мети, у тому числі й виснажити нашу ППО. Проте усі виявлені повітряні цілі, які рухалися в напрямку Києва, були знищені силами і засобами української протиповітряної оборони.

"Ударів по Києву не допущено!" — додав Попко.

Нагадаємо, за даними ЗСУ останнім часом рашисти намагаються випробовувати різні напрямки для атак на Україну, щоб з'ясувати, на якому з цих напрямків система протиповітряної оборони може мати якісь слабкі місця.

Додамо, уночі 22 травня російські терористи випустили по Дніпропетровщині понад 20 ракет та дронів. Протиповітряна оборона збила більшість ворожих цілей, але зафіксовано чотири "прильоти".

У ЗСУ вважають, що атаки триватимуть і надалі, адже ворог намагається вистежити й виснажити українські сили протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 07:07