Корабель "Цезар Куніков", якого вже немає. Джерело: росЗМІ

Росія зняла з посади командувача Чорноморського флоту після знищення "Цезаря Кунікова": дані британської розвідки

Російська Федерація, ймовірно, зняла з посади командувача Чорноморського флоту адмірала Віктора Соколова. Це могло бути пов’язано зі знищенням десантного корабля "Цезар Куніков".

Таку інформацію оприлюднило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що 15 лютого провоєнні коментатори Росії повідомили про те, що командувача Чорноморського флоту адмірала Віктора Соколова знято з посади.

"Проводячи аналогію з його попередником Ігорем Осиповим, можна припустити, що це, найімовірніше, є результатом успіху України в потопленні різних кораблів під його командуванням. Стиль керівництва Соколова також міг зіграти певну роль у його звільненні", — зазначили британські експерти.

Водночас Міністерство оборони Росії поки що офіційно не підтверджувало інформацію про відставку Віктора Соколова.

Ймовірно, Соколова замінили віце-адміралом Сергієм Пінчуком, який працюватиме на посаді виконувача обов'язків командувача Чорноморського флоту до завершення внутрішнього розслідування щодо потоплення "Цезаря Кунікова".

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, раніше британські розвідники зробили висновок, що ліквідація великого десантного корабля "Цезар Куніков" ще більше обмежить логістичні можливості у Росії у Чорному морі. Це суттєво вплине на перевезення між материковою Росією та Кримом.

До того ж російське керівництво приховує втрати серед екіпажу великого десантного корабля "Цезар Куніков", який знищили 14 лютого силами українських військових. За даними речника Військово-морських сил Збройних сил України Дмитра Плетенчука, офіційно на борту потопленого корабля перебувало 87 членів екіпажу, але зараз встановити точну кількість загиблих і поранених важко.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2024 13:38