Фото: nta.ua / ілюстративне

Росіяни панікують через втрату трьох бомбардувальників Су-34 поблизу Кринок, — ISW

У період з 21 по 22 грудня повітряно-космічні сили Росії втратили три штурмовики Су-34 на Півдні України. Такий стан справ викликав велике занепокоєння у рядах окупаційних військ. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У Військово-повітряних силах України повідомили, що українські військові 22 грудня збили три літаки Су-24 на південному напрямку, а російські військкори стверджували, що українська протиповітряна оборона збила російський літак на Херсонському напрямку під Кринками. 

Російські мілблогери відреагували на інцидент з великою стурбованістю щодо можливостей протиповітряної оборони України на Півдні. Раніше російські війська втратили два вертольоти Мі-8, бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35 під час інциденту в Брянській області 13 травня 2023 року, яким російські сили також скористалися, щоб висловити стурбованість щодо можливостей української ППО.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 грудня, Сили оборони знищили три російських винищувачі-бомбардувальники Су-34. Окупанти недорахувались літаків на Південному напрямку. За словами командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, у ніч на 22 грудня на шматку збитого "шахеда" із серією "ЬІ" він отримав послання від окупантів: "сDохните сYки".

Своєю чергою речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував збиття коштовних російських Су-34. За його словами, ці літаки давно не з'являлися у статистиці втрат Росії.

Раніше повідомлялось, що 17 грудня російські загарбники оголосили про збиття свого ж штурмовика Су-25. Ворожий літак потрапив під "дружній вогонь" окупаційних зенітників.

Також 2 листопада військові Збройних сил України знищили черговий російський літак. Наші захисники "приземлили" ворожий штурмовик Су-25.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.12.2023 08:29