Фото: Новини.LIVE

Росіяни продовжують маневрування у Чорному морі: скільки "Калібрів" тримає ворог напоготові

Керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що армія країни-агресорки продовжує маневрування корабельним угрупованням в Чорному морі у кількості від п'ятьох до сімох одиниць.

В ефірі телемарафону посадовиця зазначила, що ситуація в морі залишається досить стабільною. За її словами, ворог постійно змінює кількість кораблів, оскільки і заведення, і виведення ракетоносіїв у море з місць базування також відбувається фактично упродовж доби.

"Якщо вчора ми спостерігали на бойовому чергуванні три ракетоносії, два фрегати і малий ракетний корабель, то зараз ми бачимо, що залишився тільки малий ракетний корабель, який має при собі вісім ракет типу "Калібр", готових до застосування", — наголосила Гуменюк.

Також речниця зауважила, що у ракетоносіях, які знаходяться навіть у пунктах базування, наявні споряджені "Калібри" і можуть бути застосовані навіть з бухт. Зокрема, загальна кількість ракет, яка сьогодні перебуває в акваторії моря і з врахуванням наявності ракет на базі, становить до 60. Відтак, не варто забувати, що небезпека обстрілів існує завжди.

"Загальна кількість ракет, яка сьогодні перебуває в акваторії Чорного моря, з урахуванням наявності в базі, може бути до шістьох десятків, враховуючи підводні човни і надводні ракетоносії", — акцентувала вона.

Нагадаємо, під час удару по Києву 7 лютого росіяни застосували гіперзвукову ракету 3М22 "Циркон". Це підтвердили й експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2024 10:07