Фото ілюстративне. Підводний ракетоносій. Джерело: Сили оборони Півдня

Росіяни вивели у Чорне море підводний ракетоносій: чи є загроза для України

Окупанти вивели в акваторію Чорного моря підводний ракетоносій. Судно може бути споряджене чотирма ракетами "Калібр". 

Про це повідомляє Telegram-канал Сили оборони Півдня.

"На бойовому чергуванні у Чорному морі перебуває підводний носій ракет типу "Калібр", спорядження якого може бути до чотирьох крилатих ракет", — йдеться у повідомленні.

Військові зазначають, що в Азовському морі перебувають три російські кораблі, ракетоносіїв серед них немає.

Раніше, а саме 25 червня, речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук повідомляв, що хоч Азовське море й розташоване ближче до України, проте окупанти вважають, що там безпечніше, ніж в акваторії Чорного моря, через закриту Керченську протоку.

"Крім того, вони фактично там змішались з цивільними суднами й звісно це може ускладнювати роботу в разі застосування якихось систем озброєння по цих кораблях. Вони це чудово розуміють і використовують", — наголосив він.

 За його словами, Москва може частково вивести свій флот до Каспійського моря.

"Є така версія, що вони топчуться на виході, але не можуть ніяк наважитись покинути нашу акваторію. Теоретично, ті одиниці, які є в їх складі, вони технічно могли б туди зайти, принаймні малі кораблі. Але ви бачите, це для них не варіант. Вони готові спалити все, але не поступитися своїми імперськими амбіціями", — додав він.

Нагадаємо, у ніч на середу, 3 липня, в Росії поблизу Новоросійська українські морські дрони атакували російський флот. Вибухи в Краснодарському краї лунали щонайменше впродовж години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2024 16:12