Засідання Асоціації омбудсменів Середземномор'я. Джерело: Telegram-канал Дмитра Лубінця

Росію вигнали вже з третьої міжнародної організації омбудсменів, — Лубінець

У середу, 28 жовтня, Генеральна асамблея Асоціації омбудсменів Середземномор'я ухвалила рішення про виключення російського омбудсмена Тетяни Москалькової зі свого складу.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

"Це вже третя організація омбудсманів, яка виключила Росію: першим це зробив Міжнародний інститут омбудсманів у серпні 2022 року, а у квітні 2023 року — Європейська мережа національних захисних інституцій", — уточнив він.

За його словами, поки в Раді Безпеки ООН бояться навіть розпочати процедуру виключення Російської Федерації, дружна сімʼя омбудсманів впевнено діє.

"Якщо міжнародні організації братимуть приклад, то представники Росії будуть ізольовані та не зможуть поширювати свою пропаганду. Країна-терорист не повинна мати право голосу на світовій арені", — наголосив Дмитро Лубінець.

Раніше український омбудсмен розкритикував працівників міжнародної організації Червоного Хреста, які не можуть забезпечити захист прав українських військовополонених. Таким чином вони демонструють так звану "позицію страуса".

Нагадаємо, що, за інформацією Дмитра Лубінця, росіяни на тимчасово окупованих територіях України змушують громадян переоформляти свою нерухомість, згідно із законодавством Російської Федерації. Водночас для цього потрібен паспорт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 22:13