Фото: МЗС КНР

Розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі: Китай різко відреагував

Китай негативно відреагував на плани Російської Федерації розмістити ядерну зброю на території Білорусі. Пекін наполягає на мирному врегулюванні війни в Україні.

Таку заяву зробила речниця МЗС Китаю Мао Нін, пише Sohu.

"П'ятого січня минулого року лідери держав, які мають ядерну зброю, виступили зі спільною заявою, в якій говорилося, що неможливо виграти або вести ядерну війну. У заяві наголошувалося, що слід уникати воєн між державами, які мають ядерну зброю, і знижувати стратегічні ризики", — сказала Мао Нін.

Вона також наголосила на мирному врегулюванні конфлікту.

"Усі сторони мають зосередити зусилля на дипломатичному врегулюванні української кризи та спільно сприяти розрядці ситуації", — додала речниця.

Нагадаємо, 24 березня російський президент Володимир Путін заявив, що Росія розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. Першого липня завершується будівництво сховища.

У Білому домі зазначили, що заяви російського диктатора Володимир Путіна щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі жодним чином не вплинуть на стратегічну ядерну позицію Сполучених Штатів.

Зазначимо, Україна та країни Заходу опинилися в ситуації, в якій Російська Федерація періодично погрожує їм застосуванням ядерної зброї. Аналітики вказують на потенційні загрози, з якими цьогоріч може стикнутися НАТО і колективний Захід загалом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.03.2023 14:48