Фото: ТСН

Розстріл українських військовополонених в Авдіївці та Веселому: прокуратура почала розслідування

Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування розстрілів беззбройних українських військовополонених в Авдіївці та Веселому.

Про це повідомила прес-служба прокуратури.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про розстріл українських військовополонених

У неділю, 18 лютого, у соцмережах було поширено повідомлення про розстріл шістьох полонених ЗСУ на одній з позицій у місті Авдіївці. Захисники були важкопоранені та чекали на евакуацію. За версією порталу DeepState, військові були розстріляні 15 лютого. 

"Побратими впізнали бійців з відео, яке нещодавно поширилося московитами у мережі. На кадрах розстріляні тіла лежать у приміщенні Гаража №1. Музей розташований на території колишньої в/ч Зеніт. Через те, що позиції декілька днів були в оточенні, всім, хто був ходячий, довелося з боєм прориватися до основних сил. На жаль, було четверо неходячих хлопців (поранені) та двоє ще ходячих, які не мали шансів без евакуації пробитися", — йдеться в повідомленні DeepState.

Також сьогодні було оприлюднено відеозапис з фрагментом вбивства ще двох українських воїнів поблизу села Веселе Бахмутського району. На записі з камери дрона видно, як під час штурму наших позицій представник ЗС РФ стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім в другого. 

Нагадаємо, раніше міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна отримала важкий урок зі ситуації з Авдіївкою. Однак це українське місто, яке зараз захопили російські окупанти, обов'язково повернеться під наш контроль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2024 20:55