Румунія готова прийняти додаткові війська НАТО

27 СІЧНЯ 2022 14:53

Румунія веде переговори зі США та Францією про способи збільшення чисельності їхніх військ у країні та готова прийняти у себе збільшену військову присутність НАТО, заявив у середу президент Клаус Йоганніс.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

"Я постійно говорив, що ми готові прийняти збільшену присутність союзників на нашій території, — сказав Йоганніс. — Після заяв, зроблених Сполученими Штатами та Францією, ми перебуваємо в контакті з двома союзниками, щоб визначити конкретні способи реалізації їхньої військової присутності".

Йоганніс говорив після засідання Вищої ради оборони Румунії, присвяченого проблемам безпеки після того, як Росія зосередила десятки тисяч військовослужбовців біля кордонів України. Він додав, що дипломатичні переговори є ключем до деескалації напруги.

За словами Йоганніса, у середу рада оборони оцінила потенційний вплив конфлікту на бізнес, енергетичний та банківський сектори. Держава-член ЄС Румунія також готується до потенційного припливу біженців з України, з якою має загальний кордон довжиною 600 км.

"Цьогорічна криза ще раз доводить, що… дуже важливим є зміцнення союзницької присутності на східному фланзі, у тому числі й у нашій країні, — підкреслив президент. — Заходи, які НАТО досі приймала для посилення своєї військової присутності на східному фланзі, є захисною відповіддю на зростання викликів безпеки в регіоні".

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Чехія поставить Києву 4 тисячі артснарядів

Світ, 27.01.2022 14:53