Зеленський розповів, що може пришвидшити перемогу України: відеозвернення

Президент Володимир Зеленський опублікував традиційне відеозвернення за підсумками 423 дня повномасштабної війни в Україні. Очільник держави розповів про санкції, спрямовані проти російської військової машини.

Текст звернення з'явився у Telegram президента.

Зеленський повідомив, що 22 квітня набули чинності три нових санкційних рішення щодо тих, хто вкладається в російську агресію і підтримує її. Передусім це черговий пакет санкцій проти російського ВПК — підприємств, які забезпечують армію-терориста. Цього разу до санкційних списків додано 322 компанії: виробники зброї, комплектуючих і подібного.

"Інших два санкційні списки — це фізичні та юридичні особи, які допомагають обходити санкції проти Росії, тримають майно воєнних злочинців та залучені у знищенні свободи як на території самої Росії, так і на нашій землі", — сказав президент.

Також глава держави запевнив, що наші санкційні пакети детально опрацьовуються, і зокрема — щодо синхронізації з партнерами.

"Це одне з ключових наших спільних завдань — абсолютно усіх, хто прагне швидшого завершення війни, швидшої нашої перемоги. Завдання — прибрати будь-які можливості Росії обходити санкції. Кожна російська схема, яка дозволяє обійти санкції, додає часу цій війні, додає можливостей агресору", — додав глава держави.

Володимир Зеленський зауважив, що жорсткіше санкційний режим проти Росії, що більше обмежень проти держави-терориста та всіх пов’язаних з нею осіб, проти всієї російської економіки війни — то швидше буде і завершення агресії.

"І я дякую всім у світі, хто розуміє це. Слава всім нашим воїнам! Слава всім нашим героям різних часів, які боролися за нашу незалежність! Україна завжди буде вільною! Слава Україні!" — сказав Зеленський.

Нагадаємо, через Російську Федерацію можуть заборонити транзит низки товарів. З відповідною ініціативою виступає Європейський Союз у рамках нового пакета санкцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2023 22:09