Фото ілюстративне. Джерело: сербські ЗМІ

Сербії загрожував невідомий літальний апарат: армія готувалася застосувати винищувачі

У суботу, 30 березня, повітряні сили підіймали в небо винищувачі МіГ-29 через невідомий літальний апарат над містом Валєво. Воно розташоване приблизно за 100 кілометрів від столиці Белграда.

Про це повідомило Міністерство оборони Сербії.

Невідомий літальний апарат помітили на висоті 5 500 метрів над Валєво о 10:39 Сили з контролю та захисту суверенітету повітряного простору країни.

"На підставі наказу президента Республіки та головнокомандувача Збройними силами Сербії Александара Вучича на чергування була залучена пара винищувачів МіГ-29", — йдеться в заяві міністерства.

Проте ціль була втрачена. Винищувачі МіГ-29 продовжили політ і обстежили зону згідно з процедурою з метою уточнення ситуації.

Після обстеження зони пілоти отримали наказ повернутися на аеродром базування, а решта Сил продовжила регулярний моніторинг та спостереження за повітряним простором.

Декілька днів тому президент Сербії Александар Вучич 26 березня оприлюднив допис, в якому вказав, що на його країну чекають важкі дні. Він також анонсував виклики, які чекають на державу найближчим часом.

Нагадаємо, що сьогодні він пояснив, що мав на увазі. За його словами, першим викликом є прийняття Косова до Ради Європи. Очікується, що остаточне рішення з цього питання ухвалять 11 травня. Вучич розповів про дискримінацію та репресії сербів в Косово та начебто невиконання Приштиною своїх зобов’язань за раніше узгодженими домовленостями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.03.2024 18:38