Андрій Сибіга, Реджеп Тайїп Ердоган і Хакан Фідан. Джерело: Міністерство закордонних справ України

"Шляхи до всеосяжного миру": Сибіга провів закриту зустріч із турецьким президентом Ердоганом

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відвідав з офіційним візитом Туреччину. У понеділок, 21 жовтня, він провів зустріч із президентом країни Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України. Там наголосили, що Андрій Сибіга подякував Ердогану за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

"Я підкреслив зацікавленість України у подальшому розвитку співпраці між Україною та Туреччиною, особливо в оборонній сфері. Я також наголосив на важливості забезпечення свободи судноплавства в Чорному морі. Ми також обговорили шляхи до всеосяжного, справедливого і тривалого миру", — заявив український міністр.

Своєю чергою, прес-служба Ердогана теж повідомила про візит, зазначивши, що на ній був присутній міністр закордонних справ Хакан Фідан.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відвідав Туреччину 21 жовтня. За офіційною інформацією, головна мета візиту — "підтвердження українсько-турецького партнерства, зміцнення безпеки на Чорному морі та досягнення справедливого миру".

Нагадаємо, раніше Андрій Сибіга заявляв, що в ракеті KN-23/24 виробництва Північної Кореї знайшли західні компоненти. Нею Росія атакувала Україну, і її нещодавно збила протиповітряна оборона над нашою територією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.10.2024 23:57