Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль анонсував відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною

На кордоні України та Угорщини планують відкриття нового пункту пропуску "Велика Паладь — Надьгодош". Він працюватиме для пасажирських автомобілів. 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Рішення про відкриття нового пункту мають прийняти 23 лютого.

"Сьогодні уряд ухвалить рішення про відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною. Це пункт пропуску "Велика Паладь — Надьгодош", про відкриття якого ми домовилися з нашими угорськими колегами. Він буде працювати для пасажирських автомобілів, і це допоможе зменшити черги та прискорить перетин кордону для наших громадян", — заявив він.

До того ж Україна домовилася з Угорщиною щодо розширення робота ще одного пункту пропуску на кордоні — "Лужанка — Берегшурань".

"Тепер ним зможуть виїжджати порожні фури без обмежень по вазі, а також рухатися пасажирські та вантажні автомобілі з максимальною вагою до 7,5 тонни", — пояснив Шмигаль.

Варто додати, що 23 лютого Кабінет міністрів України проводить виїзне засідання у Львівській області. Однією з основних тем є ситуація на українсько-польському кордоні. 

Нагадаємо, у Варшаві 28 березня відбудеться зустріч представників урядів Польщі та України. Сторони обговорять питання, пов'язане з блокування кордону, яке вже триває майже два тижні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 15:45