Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Блокування кордону з Польщею на шести пунктах пропуску: в ДПСУ розповіли, де найбільші черги

Станом на ранок суботи, 17 лютого, польські фермери продовжують блокувати рух до кордону між Польщею й Україною на шести напрямках. У черзі на в'їзд перебувають близько 3,3 тисячі вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Він нагадав, що вчора польські аграрії також розпочали блокувати напрямок пункту пропуску "Краківець", який загалом став шостим у цьому переліку.

"Станом на ранок у чергах по той бік кордону в напрямку нашої держави в сукупності на цих шести напрямках перебуває десь 3 300 вантажних транспортів", — розповів Демченко.

За його словами, також є тисячі одиниць фур, які перебувають в черзі на виїзд з України. Але в цьому випадку водіям не потрібно фізично перебувати на кордоні, завдяки "єЧерзі" вони можуть бути в комфортніших місцях, очікуючи на перетин кордону.

Речник розповів, що найбільша черга зафіксовані на пункті пропуску "Краківець" — близько 1 600 вантажівок, а також у напрямку пункту пропуску "Ягодин" — близько 550 вантажівок.

Через пункт пропуску "Шегині" за минулу добу кордон перетнули 45 вантажівок, 25 з яких рухалися в бік України. Фактично кордон у бік нашої країни перетинала одна вантажівка на годину.

На пункті "Ягодин" кордон за добу перетнули 140 вантажівок, з яких 108 у бік України.

"Щодо "Краківця" побачимо інтенсивність перетину кордону трохи пізніше, вчора ще значна кількість вантажних транспортів могла перетнути кордон. Крім того, була певна кількість вантажних транспортів, які перебувала за протестувальниками. Тому про інтенсивність руху зможемо говорити вже 18 лютого, коли побачимо статистику за сьогодні", — пояснив Демченко.

Нагадаємо, що нещодавно заступник міністра сільського господарства та розвитку села Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що його країна має намір провести перевірки всього українського зерна на кордоні. Україна не заперечує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.02.2024 09:32