Фото: ілюстративне Джерело: ДПСУ

Польські фермери заблокували шостий пункт пропуску на кордоні з Україною: протести розростаються

У п’ятницю, 16 лютого, польські фермери заблокували пункт пропуску "Краківець" на кордоні з Польщею. Таким чином це вже шоста ділянка кордону, де ускладнено рух вантажівок.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"За наявною інформацією, яку надали польські прикордонники, сьогодні близько 11:10 на території Польщі, на дорозі перед пунктом пропуску "Корчова" (Польща), суміжному з українським пунктом пропуску "Краківець", польські аграрії розпочали блокування руху для вантажних транспортних засобів. У зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд", — йдеться в повідомленні.

Прикордонники додали, що на цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 1 730 вантажівок. Водночас організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту.

Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії з польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон.

Пункт пропуску "Краківець — Корчова" став шостим пунктом пропуску на українсько-польському кордоні, де здійснюється блокування руху вантажівок. Наразі інформації щодо термінів проведення блокування руху немає.

Інфографіка: Держприкордонслужба України

Інфографіка: Держприкордонслужба України

Нагадаємо, що українські водії, яким заблокували рух на кордоні з боку Польщі в пункті "Медика — Шегині", почали власну акцію протесту. Вони унеможливили проїзд дорогою, перекривши пішохідні переходи у бік України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.02.2024 14:19