Фото: ілюстративне Джерело: ДПСУ

Польські фермери заблокували п'ять пунктів пропуску на кордоні з Україною

Станом на ранок п'ятниці, 16 лютого, польські протестувальники заблокували п'ять пунктів пропуску на кордоні з Україною. Перевізники шукають напрямки перетину кордону на тих пунктах, де це можливо.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі всеукраїнського телемарафону.

За його словами, наразі рух вантажівок заблокований через пункти пропуску Ягодин, Рава-Руська, Шегині, Устилуг та Угринів. З польської сторони в чергах стоять 1400 вантажівок: найбільше навпроти пунктів пропуску Ягодин та Рава-Руська, а найменша кількість навпроти пунктів Устилуг та Угринів.

Речник ДПСУ зауважив, що українські перевізники шукають напрямки перетину кордону на тих пунктах, де це ще можливо. 

"Один із пунктів пропуску це Краківець. Станом на ранок сьогодні там також є черги. Це 1700 вантажівок, тобто найбільша черга на всіх напрямках на кордоні з Польщею", наголосив Демченко.

Представник Держприкордонслужби також зазначив, що черги збільшуються, а кількість перетину кордону залишається низькою, особливо в напрямку пункту Ягодин, де за останню добу перетнуло тільки 145 вантажівок в обох напрямках, при тому, що цей напрямок може пропускати 1200-1400 вантажівок.

"Але гірша ситуація по пункту Шегині, бо за останні дні там тільки кілька десятків вантажівок перетинають кордон за добу", — підсумував він.

Нагадаємо, українські водії, яким заблокували рух на кордоні з боку Польщі в пункті "Медика – Шегині", почали власну акцію протесту. Вони унеможливили проїзд дорогою, перекривши пішохідні переходи у бік України.

Причина протесту полягає в тому, що поляки перестали пропускати фури через кордон, зокрема машини з гуманітарною допомогою та продуктами, які швидко псуються. Своєю чергою поліція відправляє українських перевізників домовлятися із польськими фермерами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 16.02.2024 09:51