Сирія: Ідліб знову під ударом

03 БЕРЕЗНЯ 2020 14:53

Клуби диму піднімаються над сирійським містом Аль-Барах. Урядові сили і їх союзники посилили обстріли позицій збройних формувань в провінції Ідліб на тлі зіткнень між турецькими і сирійськими військовими. У той же час повідомляється про загибель щонайменше семи людей в результаті декількох вибухів, що сталися в місті Ідліб.

Підрозділи армії Сирії повернули під свій контроль ряд населених пунктів на сході провінції. Сирійська артилерія завдає ударів по оборонним лініям противника в Тафтаназі.

У вівторок Міноборони Туреччини заявило про збитий літак збройних сил арабської республіки. За добу, як стверджує Анкара, нейтралізовані більше 300 сирійських військових.

За останні місяці в районі Ідлібу турецькі війська зазнали також досить істотних втрат. Так, в ніч на 28 лютого Анкара оголосила про загибель 33 військових в результаті удару сирійських військ. Дамаск прямо звинувачує Туреччину в тому, що перемир'я в Ідлібі було зірвано саме через дії екстремістських груп, які користуються підтримкою Анкари.

П'ятого березня президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган планують провести зустріч щодо питання врегулювання обстановки в Сирії з урахуванням загострення деескалації в зоні навколо Ідлібу, повідомляє Euro News.

Світ, 03.03.2020 14:53