Фото: Денис Шмигаль. Джерело – kmu.gov.ua

"Ситуація дуже непроста": Шмигаль розповів, що відбувається з українською енергосистемою

Українську енергосистему дозволить збалансувати завершення опалювального сезону. Водночас пункти незламності продовжать працювати.

Таку заяву під час засідання уряду зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Посадовець нагадав, що в ніч на 29 березня російські терористи здійснили чергову масовану ракетно-дронову атаку проти нашої країни.

"Головна ціль атаки — знову наша енергетика. Удар витримали. Енергосистема цілісна, але ситуація дуже непроста. Є проблеми з електропостачанням у низці регіонів. Розв'язуємо це питання", — написав Шмигаль.

Також, за словами українського прем'єра, наша держава імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови, аби система працювала стабільно. Шмигаль підкреслив, що сьогоднішній удар знову доволі сильно пошкодив обладнання: знову атака була спрямована як проти об’єктів генерації електроенергії, так і проти системи її розподілу.

"Дуже важливо для всіх нас зараз зменшити споживання електроенергії. Це стосується особливо вечірніх годин. Всі служби працюють для подолання наслідків. Енергетики працюють 24/7. Вдалося вже відновити частину об’єктів, які були пошкоджені під час атаки минулого тижня", — додав Денис Шмигаль.

Раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що українцям варто готуватися до ймовірних відключень світла. Певні обмеження електроенергії будуть в другій половині липня та в серпні.

Варто зазначити, що внаслідок масованого російського обстрілу України, який стався 22 березня, компанія ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів. Ця ворожа атака на енергосистему України стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, у ніч на 29 березня російські війська завдали по електростанціях у центральному та західному регіонах України. Зафіксовано пошкодження. В "Укренерго" попереджали про можливі відключення світла.

Також повідомлялось, що у двох українських регіонах запроваджують графіки стабілізаційного й аварійного відключення світла через масовані обстріли російської армії. Йдеться про Полтавську та Донецьку області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.03.2024 22:31