Фото: скріншот з відео

Скандал у Львові: одеські музиканти, які виконували російські пісні, послали нардепку "на три літери" (відео)

У п'ятницю, 2 червня, між народною депутаткою Наталею Піпою та вуличним музикантом виник конфлікт через виконання пісень російською мовою. Інцидент стався у центрі Львова.

Про це львів’янка Наталія Піпа повідомила на своїй сторінці в Facebook, додавши відео розмови з музикантом.

Конфлікт розпочався через російську мову: вуличний музикант виконував пісню російського музиканта Віктора Цоя, що обурило жінку. Львів'янка попросила музиканта припинити співати мовою окупанта, на що він відреагував агресивно. Тож Наталія Піпа була змушена викликати поліцію і написала відповідну заяву.

Варто відзначити, що під час діалогу з нардепкою, хлопець спілкувався російською та нецензурно висловлювався.

"Цой — легенда року, розумієш, б*ять. Цой — легенда року, а ти зараз береш і до*обуєшся. Ти могла б йти по якихось своїх справах. У тебе, с*ка, є робота, діти, сім’я, чоловік. А ти береш і до*йобуєшся до того, що я співаю пісні Цоя. У тебе, с*кА, своїх справ немає чи що?" — агресивно відповів  музикант російською мовою.

Він переконував жінку, що у спілкуванні російською немає нічого поганого, адже, "вся Одеса говорить російською".

"Одесу х*ярять більше, ніж Львів. В Одесі всі говорять російською. До*балася до мене за мову. Пішла н*хуй", — додав музикант.

Згодом Наталія Піпа пояснила, що не мала жодних претензій до мови, адже вона не заборонена. Про це вона розповіла у коментарі ZAXID.NET.

"Я мала зауваження до того, що забороняє закон, це — виконання російськомовних пісень. При чому почала із доброго слова. Я їх попросила перестати співати і запитала, чи вони знають, що російські пісні заборонені. Вони мене послали. Я сказала, що, якщо вони не розуміють доброї мови, то будемо продовжувати говорити в поліції. Вони ще неповнолітні, а в них психологія, на жаль, радянських людей", — зазначила Наталія Піпа.

Народна обраниця викликала на місце інциденту поліцію, а також написала заяву.

"Я викликала поліцію, пішла з ними у відділок. Вони давали пояснення, я написала заяву про інцидент. Там виявилося, що в одного з них подвійне громадянство і, що вони неповнолітні. Я писала заяву, що вони порушували громадський спокій, не реагували на мої зауваження, використовуючи до мене матірну лайку. Один з них поводився агресивніше, інший – спокійніше. Двоє прописані в Одесі. Один з них працює у Львові. Відповідальності за російську музику, на жаль, зараз немає. Навіть не знаю чи їхні дії підпадають під дрібне хуліганство", — додала Наталія Піпа.

Жінка запевнила, що планує подати наступний законопроект щодо відповідальності за російську музику у публічному просторі. 

"Я вважаю, якщо людина порушила і не реагує, то вона повинна нести відповідальність", — заявила депутатка Верховної Ради Наталія Піпа.

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський потрапив у мовний скандал. Він словесно накинувся на ведучого, який попросив його розмовляти в прямому ефірі українською мовою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.06.2023 14:38