Олександр Корнієнко. Джерело: Верховна Рада

Скасування виїзду Порошенка за кордон: у Верховній Раді розповіли про таємний лист

Перший віце-спікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко, який видав розпорядження про скасування закордонного відрядження чинного народного депутата та голови партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка, пояснив причини. Він послався на таємний лист для службового користування.

Про це Олександр Корнієнко розповів в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, Петро Порошенко вказав основною підставою участь у непарламентському заході — партійному форумі.

"Напевно, туди входить партія "Європейська Солідарність". І він писав про те, що паралельно з цим відбудуться ще якісь там зустрічі високого рівня", — сказав Корнієнко.

Однак він зазначив, що, згідно з внутрішніми документами, внутрішніми принципами, участь у партійних заходах допускається.

"Але коли надійшов лист для службового користування, який не можу коментувати, відповідно, далі ми вимушені були скасувати це відрядження", — наголосив перший віце-спікер Верховної Ради України.

Нагадаємо, зранку 1 грудня Петро Порошенко опублікував відео з державного кордону, де заявив, що прикордонники не пропустили його, попри розпорядження про відрядження, яке підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Згодом представники Держприкордонслужби пояснили свої дії, заявивши про скасування цього розпорядження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.12.2023 15:55