Фото: "АрміяInform"

Скільки держава витратила коштів на оборону з початку року: Мінфін озвучив суму

За перших вісім місяців поточного року видатки на сектор оборони та безпеки України становили 57,4% від усієї суми виділеної з загального фонду державного бюджету. Йдеться про 1,2 трильйона гривень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України. У відомстві зазначили, що безпека та оборона залишається абсолютним пріоритетом та найбільшою статтею видатків державного бюджету.

"У січні-серпні 2024 року видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки та оборони складають 1,2 трильйона гривень", — йдеться у повідомленні.

З цієї суми у серпні використано з державного бюджету 152 мільярди гривень.

Кошти були спрямовані на:

  • грошове забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських;
  • придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування;
  • медичне забезпечення;
  • інші витрати для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

У відомстві підкреслили, що частина грошового забезпечення військовослужбовців відповідає плану, затвердженому на початку року, і всі виплати здійснюються вчасно та в повному обсязі. Військові видатки покриваються виключно за рахунок внутрішніх надходжень та запозичень.

Фото: Мінфін

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада України ухвалила в цілому зміни до державного бюджету на 2024 рік. Видатки на оборону зростуть на 495 мільярдів гривень. Таким чином видатки цього року становлять рекордні для України 3,73 трильйона гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.09.2024 21:10