Фото ілюстративне. Джерело: detector.media

Рада збільшила фінансування військових потреб у бюджеті на майже 500 млрд грн

У середу, 18 вересня, Верховна Рада України ухвалила в цілому зміни до державного бюджету на 2024 рік. Видатки на оборону зростуть на 495 мільярдів гривень.

Про це повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк у своїх соціальних мережах. Він додав, що проект №11417 підтримали 298 депутатів.

Голосування за зміни до бюджету

Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

"Таким чином видатки цього року становлять рекордні для України 3,73 трильйона гривень", — підсумував він.

Народна депутатка від партії "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко уточнила, що закон скоригував видаткову частину державного бюджету на 434,6 мільярда гривень

Зокрема, збільшили видатки за окремими бюджетними програмами на 500,3 мільярда гривень (з них для сектору безпеки й оборони на 495,3 мільярда гривень) і скоротили видатки та 65,7 мільярда гривень.

"Попри те, що в бюджеті не вистачає 500 мільярдів на фінансування ЗСУ, слуги не підтримали жодної поправки "Європейської Солідарності", якими ми пропонували перенаправити кошти з марафону та будівництва доріг на армію", — зазначила вона у своїх соціальних мережах.

Нагадаємо, що 14 вересня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради України проект державного бюджету на 2025 рік. Уряд схвалив його напередодні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.09.2024 11:18