Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Скільки кілометрів втратила Росія після прориву українських сил у Курській області: версія ЗМІ

Станом на середу, 7 серпня, Росія могла втратити контроль над територією площею до 350 квадратних кілометрів у Курській області. Рашисти втратили одразу декілька населених пунктів у регіоні.

Таку інформацію оприлюднило видання "Агентство". За даними російського ЗМІ, до вечора середи загальна площа втрачених Російською Федерацією території в Курській області могли сягнути 350 квадратних кілометрів.

За даними близького до російського міноборони Telegram-каналу "Рибарь", до 18:00 Росія вже втратила контроль над західними передмістями Суджі, а також розташованими південніше Горналем, Гуєвим та Курилівкою.

Крім того, росіяни також нібито втратили Леонідове та Любимівку, що розташовані на північному заході, а також під загрозою втрата селища Кореневе.

"Вибити військових України з хутора Зелений Шлях теж не вдалося", — зазначили в "Агентстві".

Про те, що українські війська підійшли до Кореневого, написав також провоєнний блогер Юрій Подоляка.

Український OSINT-проект DeepState, який зазвичай геолокує відео з фронту, тимчасово припинив оновлювати дані у прикордонних регіонах.

Мапа Курської області

Мапа Курської області. Джерело: Агентство"

Що відомо про прорив у Курській області

Вранці 6 серпня російські ресурси та місцева влада країни-агресора повідомили про прикордонні бої, які точаться в Курській області РФ біля російських сіл Курилівка та Гончарівка. Так звані "воєнкори" повідомляли, що "тривають бої на кількох ділянках державного кордону", а основні події відбуваються в районі населеного пункту Суджа.

Своєю чергою кремлівський диктатор Володимир Путін 7 серпня визнав, що українські воїни проводять спецоперацію на території Курської області. При цьому він заявив, що Сили оборони України нібито ведуть вогонь по цивільних об'єктах.

Нагадаємо, сьогодні речник Державного департаменту США Метью Міллер акцентував, що заяви Володимира Путіна є "іронічними". Дивно чути про те, що нинішні події в Курській області є "провокацією" України на тлі повномасштабної агресії Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 23:57