Метью Міллер. Скріншот із відео

У Держдепі США прокоментували ситуацію в Курській області, назвавши заяви Росії "іронічними" та "дивними"

Заяви Володимира Путіна є "іронічними". Дивно чути про те, що нинішні події в Курській області є "провокацією" України на тлі повномасштабної агресії Російської Федерації.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу в середу, 7 серпня. Він підтвердив, що США "перебувають на зв’язку з українцями" стосовно подій у Курській області, але коментувати замість української сторони їх не будуть.

"Я бачив повідомлення російської влади. З їхнього боку іронічно (в оригіналі: It’s a bit rich coming from them) називати це провокацією, якщо врахувати, що Росія порушила територіальну цілісність і суверенітет України, розпочинаючи з 2014 року", — додав він.

Речник Держдепу додав, що рішення про те, як Україна здійснює свої військові операції, "ухвалює Україна", водночас політика США стосовно завдання ударів по російській території західною зброєю не зазнала змін.

Міллер зізнався, що Україна не попереджала США про операцію у Курській області.

"Але це не рідкість, коли українці не повідомляють нам про свою точну тактику до її реалізації та здійснення", — акцентував він.

Речник додав, що США надають Україні озброєння та дають поради, "але коли справа доходить до щоденної тактики та щоденних ударів" іноді зв'язку немає, "і це доречно".

Що відомо про прорив у Курській області

Вранці 6 серпня російські ресурси та місцева влада країни-агресора повідомили про прикордонні бої, які точаться в Курській області РФ біля російських сіл Курилівка та Гончарівка. Так звані "воєнкори" повідомляли, що "тривають бої на кількох ділянках державного кордону", а основні події відбуваються в районі населеного пункту Суджа.

Своєю чергою кремлівський диктатор Володимир Путін 7 серпня визнав, що українські воїни проводять спецоперацію на території Курської області. При цьому він заявив, що Сили оборони України нібито ведуть вогонь по цивільних об'єктах.

Нагадаємо, аналітики авторитетного видання Politico зробили такий висновок: навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 21:57