Фото: КП "Київський метрополітен"

Скільки киян ховалися у метро минулої ночі: приголомшлива статистика

У ніч на п’ятницю, 22 березня, під час повітряної тривоги, на станціях Київського метрополітену укривалися понад 35 тисяч людей. З них 3440 — діти.

Про це повідомляє у Facebook "Київський метрополітен".

У комунальному підприємстві нагадали, що 46 підземних станцій метрополітену цілодобово працюють у режимі укриття. Під час повітряної тривоги на вхід відчинені без винятків усі вестибюлі підземних станцій.

"Крім того, на станціях доступні лави, модульні стільці, ковдри та матраци, що видають чергові працівники. Водночас працівники столичної підземки просять ставитися до речей дбайливо та повертати після завершення тривоги", — йдеться у повідомленні "Київського метрополітену".

У метрополітені також зазначили, що протягом 21 березня, під час масованої ракетної атаки на столицю на станціях підземки укривалися майже 25 тисяч людей.

Як відомо, сьогодні зранку російські ракети знову атакували численні об’єкти в Україні, в тому числі й енергетики. Є влучання і по найбільшій ГЕС України — ДніпроГЕС у Запоріжжі.

Нагадаємо, цієї ночі рашисти також масовано вдарили по Харкову — окупанти здійснили понад 15 ударів по обʼєктах енергетики. Місто фактично повністю без світла.

Також внаслідок російської атаки по Запоріжжю у ніч на п'ятницю, 22 березня, загинуло троє людей. Серед жертв — восьмирічна дівчинка та її батько.

За даними Нацполіції, внаслідок нічного масованого обстрілу України 22 березня п’ятеро мирних людей загинули та 26 поранені. Пошкоджено понад 100 будівель, серед яких об’єкти енергоінфраструктури.

Своєю чергою глава європейської дипломатії Жозеп Боррель наголосив, що усі причетні до масштабної нічної атаки Росії на інфраструктуру України будуть покарані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 17:50