Фото: sich.ua

Скільки коштів виділив уряд на психологічну допомогу військовим: дані Мінветеранів

Ветерани війни, чинні військовослужбовці та їхні родини можуть отримати безоплатну психологічну допомогу. На це у 2024 році уряд спрямував 160 тисяч гривень.

Таку інформацію надали у Міністерстві у справах ветеранів у відповідь на інформаційний запит TrueUA.

"Законом України "Про Державний бюджет України на 2024 рік" затверджено бюджетні призначення Мінветеранів за бюджетною
програмою 1501040 "Заходи з ментальної, спортивної, фізичної, психологічної реабілітації та професійної адаптації", зокрема за напрямом "Здійснення заходів з психологічної допомоги ветеранам війни, членам їх сімей та прирівняних до них
особам" у розмірі 160 567,5 тисяч гривень",
— йдеться у повідомленні.

У відомстві запевнили, що Мінветеранів відшкодовує вартість наданих послуг із психологічної допомоги спеціалізованим закладам не залежно від форми власності, в тому числі й фізичним особам — підприємцям, які надають такі послуги.

Скільки ветеранів вже скористалися послугою психологічної допомоги

За даними Мінветеранів, послуга із психологічної допомоги почала діяти з квітня 2024 року. Відтак, другому кварталі 2024 року послугу із психологічної допомоги отримали 279 ветеранів, які звернулися за психологічною допомогою. З них 51 особа зверталася повторно за допомогою.

"Водночас Центрами, що належать до сфери управління Мінветеранів, за II півріччя 2024 року було надано 31 176 послуг із соціально-психологічної допомоги та 18 543 осіб отримали послуги з-поміж ветеранів війни, членів їх сімей", — резюмували у Мінветеранів.

безкоштовна психологічна допомога ветеранам війни

Відповідь Міністерства у справах ветеранів на запит TrueUA

Нагадаємо, на сьогодні в Україні діє трирівнева система надання психологічної допомоги ветеранам війни, військовослужбовцям та членам їхніх сімей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.08.2024 16:12