Обстріл Львова 4 вересня. Фото: Володимир Зеленський\Telegram

Скільки мирних українців вбили та поранили рашисти у вересні: в ООН оприлюднили цифри

Протягом вересня в Україні внаслідок обстрілів російської армії загинули щонайменше 208 цивільних громадян, ще 1220 — отримали поранення. Це найвищий показник жертв серед мирного населення за 2024 рік.

Про це повідомляє Моніторингова місія ООН з прав людини.

Згідно зі звітом, кількість жертв серед цивільних продовжує зростати з липня, а вересень став місяцем із найбільшою кількістю загиблих та поранених. Ракетні атаки по території всієї країни та використання авіаційних бомб, особливо у Харкові та Запоріжжі, призвели до великої кількості жертв, зокрема серед дітей. 

Так, минулого місяця в Україні загинули дев'ять неповнолітніх, також 76 дітей отримали поранення. 46% жертв — старші 60 років. Переважна більшість втрат серед цивільних осіб (92%) та пошкоджень освітніх і медичних закладів (96%) у вересні продовжували відбуватися на території, контрольованій урядом країни.

"Щонайменше 30 атак пошкодили або зруйнували енергетичну інфраструктуру (25 — на території, підконтрольній Україні, і п'ять — на території, окупованій Російською Федерацією)", — зазначили у звіті.

Нагадаємо, у ніч на 18 жовтня противник атакував Україну ударними безпілотниками типу "Шахед" та дронами невстановленого типу. Силами оборони знищили 80 ворожих об'єктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2024 17:08