Фото: Генштаб ЗСУ

Уночі рашисти атакували Україну дронами невстановленого типу: подробиці від військових

У ніч на 18 жовтня противник атакував Україну ударними безпілотниками типу "Шахед" та дронами невстановленого типу. Силами оборони знищили 80 ворожих об'єктів.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, рашисти запускали БпЛА з Курська, Орла, і Приморсько-Ахтарська. Станом на 08:30 радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 135 ворожих безпілотників.

"Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України", — йдеться у повідомленні військових.

У Повітряних силах зазначили, що в результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях.

"44 російських безпілотники локаційно втрачено, два — полетіли в Білорусь, до 10 ворожих БпЛА — в повітряному просторі центральних областей України", — додали військові.

У ніч на 18 жовтня противник атакував Україну ударними безпілотниками типу "Шахед" та дронами невстановленого типу

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

За даними Інституту вивчення війни, російська армія провела модернізацію ударних безпілотників типу "Шахед", що суттєво вплинуло на їхню маневровість. Тепер ворожі дрони літають швидше і на більшій висоті.

Нагадаємо, нещодавно керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що російські загарбники накопичують ракети на аеродромах, де базується стратегічна авіація. Ймовірно, таким чином ворог готується до нових масованих ударів по Україні.

Станом на ранок п'ятниці, 18 жовтня, російська армія вивела в акваторію Чорного моря носій крилатих ракет, на якому відсутні "Калібри".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2024 09:36