Скріншот із відео з брифінгу в Ukraine Media Center

Скільки нардепів отримали підозри впродовж минулого року: заява правоохоронців

За минулий рік працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру десятьом народним обранцям. Щодо двох із них до суду скерували обвинувальні акти.

Про це повідомив директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов 22 січня під час брифінгу в Ukraine Media Center.

Під час спілкування з медіа керівники правоохоронних органів України, зокрема, Офісу генерального прокурора, Державного бюро розслідувань та Нацполіції надали інформацію щодо результатів роботи з протидії корупції та розслідування резонансних кримінальних проваджень

Зокрема, генеральний прокурор Андрій Костін зазначив, що це лише ті провадження, якими займається Державне бюро розслідувань. Також є провадження, які розслідує Національне антикорупційне бюро.

"Проваджень багато, їх десятки. Просто деякі з них реєструються за матеріалами досудового розслідування, деякі — за ухвалами суддів. Тому що іноді люди звертаються, і якщо ми не бачимо підстав для відкриття кримінального провадження, вони йдуть до суду, й там мене як генерального прокурора суд зобов'язує внести відповідні відомості", — пояснив він.

Тому, за його словами, проваджень може бути значно більше. Через це варто фокусуватися на ті справи, де вже оголошена підозра. Костін додав, що під час реєстрації такого провадження надається відповідь заявнику, іноді він сам про це оголошує.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань затримали сина бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа Гринкевича. Він є одним із підозрюваних у справі про закупівлю неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.01.2024 11:53