Фото: social

Скільки українців залишили свої домівки через російське вторгнення: шокуючі цифри

Після російського повномасштабного вторгнення понад 14 мільйонів українців були змушені залишити свої домівки та виїхати за кордон або переїхати до інших населених пунктів у межах України.

Такі дані оприлюднила Міжнародна організація з міграції (МОМ).

"За два роки після повномасштабного вторгнення Росії в Україну понад 14 мільйонів людей — майже третина населення України — покинули свої домівки. Сім'ї були розділені, діти залишилися без дому, а громади зруйновані", — йдеться у повідомленні.

За даними, які наводить організація, серед цих українців:

  • близько 3,7 мільйона людей залишаються переміщеними особами в Україні;
  • майже 6,5 мільйонів є біженцями по всьому світу;
  • понад 4,5 мільйона повернулися додому або з-за кордону, або з переміщення всередині країни.  

У 2024 році 40% від загального населення України потребують певної гуманітарної допомоги, а 2,2 мільйона біженців розраховують на грошову підтримку в сусідніх країнах. 

"Співпрацюючи з урядом, ООН та партнерами з громадянського суспільства як в Україні, так і в сусідніх країнах, МОМ у своїх діях надає пріоритет захисту найбільш уразливих верств населення. МОМ підтримує зусилля з відновлення в Україні шляхом реконструкції житла, систем водопостачання та опалення та надання медичних послуг", — зазначають в організації.

Нагадаємо, за даними опитування Київського міжнародного інституту соціології абсолютна більшість українців (73%) стверджують, що готові терпіти війну стільки, скільки буде потрібно. Ситуація практично не змінилася з травня 2022 року. Тоді цей показник станов 71%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 20:45