Матвій Бідний. Джерело: Facebook

Скільки українських спортсменів і тренерів загинули під час війни з Росією: відповідь міністерства спорту

На війні з Росією вже загинули 456 українських спортсменів і тренерів. Від початку вторгнення низка спортсменів і тренерів вступили до лав української армії. Інша частина застала вторгнення Росії під час наступу та бойових дій на території України.

Про це в інтерв'ю DW Україна повідомив очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний.

Наприкінці 2022 року президент України Володимир Зеленський заявив про 184 загиблих атлетів і тренерів від початку повномасштабного вторгнення Росії. Натомість у жовті 2023-го очільник Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт повідомив вже про 361 загиблого спортсмена та тренера.

Нову статистику навів виконувач обов'язків Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний. Окремо функціонер згадав і про дворазового чемпіона Європи з важкої атлетики Олександра Пелешенка, який на початку травня загинув під час виконання бойових дій.

"На жаль, їхнє число збільшується щодня. Щодня ми отримуємо нові та нові факти. Станом на сьогодні кількість спортсменів і тренерів, які загинули, — це лише ті, що мали стосунок до національних збірних України, — 456 атлетів. Понад 500 обʼєктів спортивної інфраструктури зруйновано. Понад 100 обʼєктів молодіжної інфраструктури зруйновано", — зазначив він.

Як відомо, Спортивний комітет України запустив проект "Янголи спорту", на якому повідомляє про втрати українського спорту в російсько-українській війні.

Нагадаємо, на початку травня стало відомо, що дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пелешенко загинув на війні в боях проти російських окупантів. Він воював іще з 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 28.05.2024 22:36