Пункт пропуску "Вишнє-Нємецке – Ужгород". Джерело: ДПСУ

Словацькі перевізники погрожують знову заблокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

Перевізники зі Словаччини знову погрожують заблокувати пункт пропуску "Вишнє Нємецьке — Ужгород" в обидві сторони. Рішення про це, ймовірно, буде прийнято 7 грудня.

Про це заявив голова Спілки автомобільних перевізників Словаччини Станіслав Скала. Його заяву поширила UNAS.

За його словами, словацькі перевізники усвідомлюють, що шлях до розв'язання проблеми не є простим, але водночас він називає неприйнятним те, що поточна ситуація продовжує існувати.

"Саме тому UNAS залишається в стані готовності до страйку і, якщо не буде іншої альтернативи для вирішення ситуації, спілка готова повністю заблокувати пункт пропуску "Вишнє Нємецьке — Ужгород" в обох напрямках", — наголосив Скала.

Також голова UNAS подякував міністру транспорту Словаччини Йозефу Ражу за порушення питання повернення дозвільної системи для українських перевізників та впливу її скасування на автомобільний транспорт Словаччини, яке розглядали на Раді міністрів транспорту ЄС у Брюсселі 4 грудня.

Нагадаємо, 4 грудня ввечері словацькі перевізники розблокували рух для вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке" на кордоні з Україною. Станом на ранок вівторка, 5 грудня, в черзі на території Словаччини в бік України перебуває 625 вантажних транспортних засобів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.12.2023 15:44