Фото: ДПСУ

Скільки вантажівок стоять у чергах через блокування польського кордону: відповідь ДПСУ

Через блокування польськими перевізниками кордону у чергах перебувають близько 3100 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Найбільш складно це кордон з Польщею. Бо там продовжуються дії з блокування руху вантажних транспортних засобів. Нагадаю, що це чотири напрямки, чотири пункти пропуску, де, власне, можуть перетинати кордон вантажні транспортні засоби вагою понад 7,5 тонн і які перевозять вантажі", — зазначив він.

За його словами, станом на ранок 5 грудня на території Польщі в напрямку України на всіх цих чотирьох напрямках в чергах перебуває близько 3100 вантажівок.

"Найбільше навпроти пунктів пропуску "Шегині" — це близько 1100 вантажних транспортних засобів і навпроти пункту пропуск "Рава-Руська" десь 850", — додав Демченко.

Також він додав, що певний рух вантажівок через кордон з Польщею фіксується, але тієї інтенсивності, яка була до 6 листопада немає.

"До прикладу, раніше через пункт пропуску "Ягодин” за добу в обидва боки проїжджали понад 1200-1300 вантажівок. За минулу добу через цей пункт пропуску проїхало 130 вантажівок", — наголосив речник ДПСУ.

Нагадаємо, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач 4 грудня заявив, що всі заходи щодо розблокування кордону з Польщею Україна виконала. Щодо цих кроків раніше були домовленості з Європейською комісією та Варшавою. За його словами, в питанні блокади кордону вже є зрушення, оскільки було відкрито пункт пропуску "Угринів — Долгобичув".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.12.2023 15:10